Om oss

Om oss

Norcar minilastere har førersetet plassert på bakvognen, lik større hjullastere. Derfor blir minilasteren smidig og kan ta seg frem på trange steder, uten fare for at utsvingende deler kolliderer med hindre i nærheten. Man sitter på riktig sted for å kjenne og kontrollere minilasterens bevegelser, hvilket gir en trygg og kontrollert kjøring.
Minilasterens lavtbyggende fremvogn og kompakte løftebom garanterer fremragende sikt forover. Føreren har alltid god oversikt over redskap og hjulenes plassering. Dette gjør kjøringen avslappende, og man kan utføre arbeidet med svært høy presisjon.

Sikkerhet i toppklasse
Norcar minilastere er utstyrt med hydrauliske bremser og et avansert sikkerhetssystem. Bremsene kobles inn automatisk dersom føreren forlater førersetet, og fortsatt kjøring krever at føreren etter påstigning kobler ut parkeringsbremsen. Norcar minilastere er utstyrt med veltebøyle med fire stolper som beskytter føreren fra alle kanter. Beskyttelsestak i gjennomskinnelig plast som beskytter mot regn og sol, er standardutstyr. Veltebøylen kan utstyres med ståltak (FOPS) som beskytter føreren mot fallende gjenstander.

Sterk og robust – lett og smidig
Siden løftebommen og frontrammen er kompakte, men kraftige, blir maskinen sterk og velbalansert. Sentrert løftebom gir gode forutsetninger for en lang levetid og uslåelig sikt.
Med teleskopbom utvides minilasterens bruksområde med høyere lastehøyder og større rekkevidde. Siden teleskopbommen er kort i sammentrukket stilling, er maskinen stabil også ved håndtering av tung last.
Parallellføring gjør maskinen sikker og effektiv ved bruk av pallgaffel, da redskapet alltid holdes i sammentrukket stilling uavhengig av løftebommens høyde. Parallellføringen gir også mer løftekraft.
Norcar minilastere er kompakte og konstruert for å ha et så lavt tyngdepunkt som mulig, hvilket reduserer faren for velt, selv i vanskelig terreng.

Norcar – minilasternes panservogn
Norcar lastere er produsert av høykvalitetsstål, og deler som kan utsettes for støt eller slitasje, er laget av metall. Lasterne tåler stor slitasje og hard bruk uten at maskinen skades.

Kompromissløs midtstyring
Med vår pendlende midtstyring står minilasteren stødig på alle hjul uavhengig av terreng, og blir dermed svært lettmanøvrert. Ettersom fram- og bakvognen pendler uavhengig av hverandre, oppnås en optimal drift, og føreren merker lett underlagets påvirkning på maskinens stabilitet.
Midtstyringens svingvinkel gir en svært liten svingradius, hvilket er en høyt verdsatt egenskap hos alle Norcar minilastere.
Vedlikehold og kontroll av motoren er enkelt å utføre på Norcar lastere. Ingen skruing – ved enkelt å felle panseret bakover nås alle servicepunkter for daglig kontroll og rengjøring.

Lett å manøvrere
Norcars drivlinje manøvreres med en kjøreretningspedal som gjør at maskinen reagerer raskt og med svært god presisjon. Alle Norcar lastere har gasspedal, og med den kan turtallet alltid holdes på det nivået som arbeidet krever, noe som gir god drivstofføkonomi og lavt støynivå. 
For arbeid med redskap som krever kontinuerlig høy oljegjennomstrømning, som f.eks. gressklippere, børsteaggregat og jordfres, finnes det håndgass. Selv om turtallet holdes konstant, kan kjørehastigheten reguleres trinnløst.
For best komfort og effektivitet styres normalt både ekstern hydraulikk og løftebommens teleskop via trykknapper på styrespaken. Føreren trenger altså verken å slippe ratt eller styrespak, men kan ha all oppmerksomhet på arbeidet som utføres.