Rijsystemen

Rijsystemen

Prodrive is een uitstekende keuze voor iedereen die maximale controle wil hebben over de eigenschappen van de lader. Het Prodrive-systeem biedt u tegelijkertijd volledige controle over zowel het aandrijvermogen van de lader als de snelheid.

Het toerental van de motor wordt bepaald door het gaspedaal dat met uw rechtervoet wordt bediend. Met het ProDrive-systeem kan het toerental van de motor ook worden afgesteld met behulp van de handgas, waardoor een efficiënt gebruik van hydraulische toebehoren, zoals gazonmaaiers, mogelijk
wordt.

De rijrichting en snelheid worden zacht en naadloos aangepast met het linkerpedaal zonder dat u uw voet hoeft te bewegen. De machine wordt bediend door eenvoudigweg het pedaal naar voren of naar achteren te drukken om te rijden, terwijl de lader stationair blijft wanneer het pedaal in de middelste stand staat.

Een groot voordeel van het ProDrive systeem is de mogelijkheid om het gaspedaal te gebruiken om snel het toerental van de motor aan te passen voor sneller heffen en voor meer vermogen, of voor rustig en stil te rijden wanneer het vermogen niet nodig is. Het ProDrive systeem is zeer geschikt voor werkzaamheden waarbij een hoge mate van precisie vereist is, bijvoorbeeld werken aan groene zones, straatwerkzaamheden en sloopwerkzaamheden.

 

Het rijden met een Norcar EasyDrive, is zoals de naam al aangeeft, eenvoudig.

 

Met de handgas kan het toerental van de motor worden aangepast aan de noden van de uit te voeren werken en aan de behoeften van elk hydraulisch toebehoren

De bediening is gemakkelijk en naadloos wanneer de twee afzonderlijke pedalen worden gebruikt om vooruit of achteruit te rijden. De pedalen worden met de rechtervoet bediend en bieden een ontspannen en ergonomische bestuurderpositie.

EasyDrive is zeer geschikt wanneer er verschillende gebruikers zijn, bijvoorbeeld voor verhuur, in stallen en voor privégerbruikers. Bestuurders wennen er snel aan om de lader op een veilige en efficiente manier te gebruiken.

 

Norcar’s Automotive rijsysteem is een goede keuze voor diegenen die het meeste uit de lader willen halen. Dit systeem geeft de bestuurder totale controle over het motortoerental en transmissie van de motor bij vooruit/achteruit rijden.

De rijrichting wordt geselecteerd door een schakelaar op de joystick.

Bij het Automotive rijsysteem kan het toerental van de motor ook worden geregeld met de handgas, waardoor een efficiënt gebruik van hydraulische toebehoren, zoals gazonmaaiers, mogelijk wordt.

De rijsnelheid van de lader en het toerental van de motor worden bepaald door het gaspedaal dat met de rechtervoet wordt bediend.

Aan uw linkervoet is er een inch pedaal (gecomineerde rem en koppeling) waarmee u handmatig de rijsnelheid kunt verlagen, zelf bij een hoog toerental, bijvoorbeeld tijdens laadwerkzaamheden of bij het gebruik van toebehoren die een hoog motortoerental vereisen.

Het aandrijfsysteem is gemakkelijk te besturen en is uitstekend voor laden, maar ook voor meer ononderbroken rijden over wegen en straten. Het bedienen van het systeem kan worden vergeleken met het besturen van een auto met automatische transmissie.